Dagen i dag begynte med undervisning klokken 09:00. I
fransken gikk vi igjennom hvordan man skal skrive en bildeanalyse, og til slutt
lekte vi mafia. I spansken leste vi dikt, og sang sanger. Tyskelevene hadde en
litt hardere dag, hvor de startet dagen med grammatikk prøve. Lærerne her er
veldig flinke, men kan være til tider vanskelige å forstå!
Fra klokken 11:00- 12:00 hadde vi lunsj. Vi kunne enten gå
på en koselig café, eller ta turen innom matbutikken. Deretter var det tid for
aktiviteter, med blant annet fotball og tennis. De som ikke var i det
sportslige humøret, fikk derfor tid til å utforske byen nærmere.
Da klokken ble 16:00 kom det to kokker fra en
Michelin-anbefalt restaurant til huset. Der hadde de først et lite kokkekurs for
oss, der smakte vi på fire forskjellige oljer: Olivenolje, hasselnøttolje,
pistasjeolje og en sterkere anonym olje.
Deretter, prøvde vi fire
geitoster .Den yngste osten var fire dager gammel, hvilket gjorde at den smakte
veldig friskt og fersk. Den fjerde derimot var tre uker gammel, som gjorde at
den fikk en mye mer tørr og sterk smak.
Etter vi hadde smakt på osten og oljene, viste de oss hvordan man skal
lage bruchetta med tomat, hvitløk, og olivenolje.
Kokkene gikk innom hver og en av leilighetene og hadde ett
minikurs i hvordan vi skulle lage bruchetta på den franske måtenJ Etter kurset fikk vi det vi trengte av
ingredienser til å lage det selv.
På kvelden så alle franskelevene en film som heter: Public
enemy, som varte 3 ½ timer!
Mmmmm, naaaammm!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar